Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Σχετικά με την Εταιρεία BOOKRES

Η BookRes.com είναι ένα σύγχρονο σύστημα συνεργασία, ενημέρωσης και κρατήσεων μεταξύ όλων των επιχειρήσεων στον Τουρισμό ! Ειδικές λειτουργίες για ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία και Tour Operators !

 

Η BookRes δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσομένων μαζί της.
Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης των προσωπικών στοιχείων από την Πλατφόρμα μας.

. Η παρούσα Πολιτική και οι Όροι της ενδέχεται εκάστοτε να επικαιροποιούνται και, για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ενημερώνεστε τακτικά για το περιεχόμενό της και να ελέγχετε αυτό για τυχόν αλλαγές.

 

1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων είτε ιδιωτών είτε επαγγελματιών, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός πελάτη ή επισκέπτη του διαδικτυακού τόπου (site), εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

 

2. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

 

3. Πως συλλέγονται τα δεδομένα σας;

Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς μεταξύ άλλων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  •   Όταν επικοινωνείτε μαζί μας απευθείας, μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου ή της ιστοσελίδας μας, για να ζητήσετε πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
  •  Εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μας σαν  απλός χρήστης κάνοντας μια κράτηση, η χρησιμοποιώντας τις φόρμες ενδιαφέροντος και επικοινωνίας
  •  Εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μας σαν εξουσιοδοτημένος ή  εξειδικευμένος  χρήστης, ο όποιος διαχειρίζεται άλλους χρήστες και δεδομένα με σκοπό την εξυπηρέτηση εκείνων.
  •  Εάν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα διαβιβάζονται σε εμάς από άλλα τρίτα μέρη.
  • Περιστασιακά, από τρίτα μέρη, που ενδέχεται να μας διαβιβάσουν νομίμως πληροφορίες σχετικά με εσάς ή στα αρχεία των οποίων μπορεί νομίμως να έχουμε πρόσβαση.
  • Εάν παρέχετε προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό τρίτου, θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι ο εν λόγω τρίτος έχει προηγουμένως λάβει γνώση της παρούσας Πολιτικής.
  • Εάν είστε κάτω των 16 ετών, δεν πρέπει να μας παρέχετε οποιαδήποτε πληροφορία για εσάς, παρά μόνο εάν έχετε τη συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική σας μέριμνα.
  • Παρακαλούμε να μας βοηθάτε να τηρούμε ενημερωμένες τις πληροφορίες σας, ενημερώνοντάς μας για τυχόν αλλαγές των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα.

 

4. Τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε σχετικά με εσάς;

Οι κάτωθι κατηγορίες δεδομένων σχετικά με εσάς μπορεί να συλλέγονται και να υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία μέσω των διαφόρων υπηρεσιών και των μέσων επικοινωνίας που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική:

  • Δεδομένα Επικοινωνίας όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός φαξ, περιοχή,  κτλ
  • Χρήση Ιστοσελίδας & Επικοινωνίας: πώς χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και εάν ανοίγετε ή προωθείτε τις επικοινωνίες μας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που συλλέγονται μέσω cookies (η Πολιτική Cookies της εταιρείας μας που είναι διαθέσιμη εδώ και καθορίζει τις σχετικές λεπτομέρειες).
  • Πληροφορίες Κρατήσεων και Υπηρεσιών:  πληροφορίες που αφορούν κρατήσεις, ταυτότητα πελάτη, αριθμοί και στοιχεία συναλλαγών, υπηρεσίες υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων παραπόνων και απαιτήσεων.

5. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας;

  • Υποστήριξη Πελατών – Μάρκετινγκ –Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας όταν γίνεται χρήση των υπηρεσιών μας, με σκοπό την υποστήριξη και διαφήμιση αυτών ύστερα από σύμφωνη γνώμη σας.
  • Η ΒOOKRES μπορεί να προσφέρει υπηρεσία διαχείρισης (Extranet) στον Ταξιδιωτικό Πάροχο Χρήστη  (Πάροχος Ταξιδίων εφεξής). Ο Πάροχος Ταξιδιών διασφαλίζει και διατηρεί εμπιστευτικό και ασφαλές το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και δεν αποκαλύπτει το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σε οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός από εκείνους που χρειάζονται πρόσβαση στο σύστημα για να εκπληρώσουν τις εργασιακές τους ευθύνες. Ο Πάροχος Ταξιδιών θα ειδοποιήσει την BOOKRES στο  email security@bookres.com εντός 24 ωρών για κάθε πραγματική ή εικαζόμενη παραβίαση της ασφάλειας ή της εμπιστευτικότητας που αφορούν το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στη διαχείριση ή Extranet της BOOKRES.

 

6. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;

Για τα δεδομένα σας που σχετίζονται με την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletter) και την χρήση Cookies, το σύννομο της επεξεργασίας τους στηρίζεται στη δική σας συναίνεση και μόνο. Οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια διώκεται από το νόμο.

 

7. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Αποδέκτες των Δεδομένων είναι το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας κάθε Παρόχου Ταξιδίων, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση της εμπιστευτικότητας. Η Εταιρία BookRes ή ο Πάροχος Ταξιδίων μπορούμε να μοιραστούμε ή να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας, όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται εκ του νόμου.

 

8. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Προσωπικά σας Δεδομένα;

Οι Εκτελούντες έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:

  •  να τηρούν εχεμύθεια
  •  να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα χωρίς την άδεια της Εταιρείας
  •  να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας
  •  να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και κανονισμό GDPR

 

9. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας στο εξωτερικό?

Δεν στέλνουμε τα δεδομένα σας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Τα Προσωπικά σας  Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνον εντός Ε.Ε.

10. Για πόσο χρονικό διάστημα αποθηκεύουμε τα Δεδομένα σας και πότε τα διαγράφουμε;

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς, θα τηρούνται/αποθηκεύονται από εμάς μόνο  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

Ειδικότερα για τα δεδομένα που σας αφορούν και τα οποία επεξεργαζόμαστε για σκοπούς μάρκετινγκ (εγγραφή στο εταιρικό ενημερωτικό newsletter), αυτά τηρούνται από τη λήψη της σχετικής συναίνεσης, η οποία υπολογίζεται από την ανάγνωση και αποδοχή των Όρων της Πολιτικής Απορρήτου και έως ότου ανακαλέσετε αυτή πχ. κάνοντας unsubscribe στο ειδικό πεδίο που βρίσκεται στα ενημερωτικά newsletters που αποστέλλει το τμήμα Marketing της εταιρείας μας ή οποιοδήποτε άλλο τμήμα αυτής.

Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Τα δεδομένα αλληλοεπίδρασης μεταξύ τύπων χρηστών είναι αποθηκευμένα μονό για την εξυπηρέτηση αυτών και μόνο. Με την λήξη των μεταξύ τους συναλλαγών, τα δεδομένα διαγράφονται η αποθηκεύονται μονό για στατιστικούς σκοπούς.

Περιορίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας, στα πρόσωπα που είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσουν για το συγκεκριμένο σκοπό, καθώς και αφαιρούνται τα στοιχεία που δεν χρειάζονται.

 

11. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Έχουμε λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Χρησιμοποιούμε Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Ασφαλείας (SSL – Secure Socket Layer), για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στην ιστοσελίδα και τον φυλλομετρητή (browser) σας.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των Δεδομένων σας, επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς

 

12. Ποια είναι τα δικαιώματα σας ως υποκείμενο των δεδομένων και μπορείτε να τα ασκήσετε;

  • Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

  • Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε

  • Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

  • Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.
  • Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

  • Έχετε δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεσή σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας.

 

13. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) της εταιρίας  στην Δ/νση: : Πλατειας Παραμάνας 10 , Θερμη ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) dpo@bookes.com.

 

14. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα.

 

15. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) του Ομίλου στην Δ/νση: Πλατειας Παραμάνας 10 , Θερμη ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) dpo@bookes.com.

 

16. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

Γίνεται χρήση «cookies» στην ιστοσελίδα μας booking.bookres.com πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας

 

17. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

 

18. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 2106475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

19. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ είτε με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

 

H Εταιρεία είναι Yπεύθυνος Eπεξεργασίας των Δεδομένων που επεξεργάζεται.


Η διεύθυνσή μας είναι: Πλατεία Παραμάνας 10, Θέρμη Θεσσαλονίκης ΤΚ 57001


Η δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): info@bookres.com